Actueel

Nieuws

Informatiebijeenkomst Lange Wemen Hengelo Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Informatiebijeenkomst Lange Wemen Hengelo

Vorig jaar mei heeft de gemeente de nieuwe plannen voor Lange Wemen aangekondigd. Op 30 november 2021 heeft er een eerste (online) informatieavond plaatsgevonden. En op maandag 7 maart 2022 is er een informatiebijeenkomst geweest om de eerste schetsen te laten zien. 

Lange Wemen, wat is het ook alweer?
De gemeente Hengelo gaat in nauwe samenwerking met gebiedsontwikkelaar VanWonen en Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) het gebied naast het nieuwe stadhuis ontwikkelen. Het is de bedoeling om de huidige parkeergarage Thiemsbrug onder de grond te laten verdwijnen. Dit wordt een twee lagen tellende parkeergarage op de plek van de huidige, tijdelijke, parkeerplaats Kloosterhof. Boven de parkeergarage komen winkels, ter vervanging van het huidige winkelcentrum Thiemsbrug. Boven het nieuwe winkelcentrum is plaats voor appartementen. Als dat allemaal gereed is, kan de huidige parkeergarage Thiemsbrug en het winkelcentrum gesloopt worden. Op deze mooie plek in de binnenstad komt dan een nieuwe woonbuurt met grondgebonden woningen en appartementen. Het gaat hierbij om een gebiedsontwikkeling van ongeveer 110 miljoen euro. 

Klik HIER voor de presentatie.

Horecawand burgemeester Jansenplein Lokaal nieuws maandag 07 februari 2022

Horecawand burgemeester Jansenplein

Het oude Mickey-pand is volledig gesloopt. De horecawand aan het Burgemeester Jansenplein wordt binnenkort gebouwd. Er is lang gesproken over het vestigen van een horecawand op de plek waar het ‘Mickey’-pand stond, maar het gaat echt gebeuren! De strook grond waar de horecawand op het Burgemeester Jansenplein moet komen is in bezit van VanWonen. De horecawand gaat ook door hen gebouwd worden. Het traject is inmiddels in gang gezet en het eerste schetsontwerp ligt er. Momenteel vinden er gesprekken plaats met potentiële afnemers, zoals restaurant De Beren. Zodra hier meer duidelijk over is wordt het plan verder technisch uitgewerkt. Het streven is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw. Als dat lukt, dan is de oplevering eind 2023/ begin 2024 gepland.

De Beren
De totale beschikbare ruimte bedraagt straks 850 vierkante meter. De Beren neemt straks 550 vierkante meter af. Voor de overige 300 vierkante meter zijn nog gesprekken gaande met belangstellenden. Restaurantketen De Beren komt van oorsprong uit Rotterdam en begon als een eetcafé. Inmiddels zitten er in door heel Nederland vestigingen, 47 restaurants en 39 bezorgrestaurants én die teller loopt nog steeds op. In Hengelo is kortgeleden al een bezorgrestaurant geopend, dus je kunt alvast gaan voorproeven!

Zie bron: hengelo.nu

 

Hengelo.NU! Welkom in Hengelo. Lokaal nieuws zondag 06 februari 2022

Hengelo.NU! Welkom in Hengelo.

Hengelo.NU! biedt nieuws en informatie over activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in de Hengelose binnenstad! 

Ga naar hengelo.nu.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hengelo.

Aanmelden