Hengelo KMS-locatie (Stork)

Hengelo - Hengelo
Toekomstig aanbod

Over dit project

ER GAAT IETS MOOIS GEBEUREN
De historische Stork-locatie, dichtbij het centrum van Hengelo en het station, wacht op een nieuwe toekomst. Deze karakteristieke en historische plek biedt straks ruimte voor wonen, werken, leren en ontmoeten. Een plek die bruist en inspireert. We gaan de komende tijd gebruiken om gebiedsvisie te ontwikkelen. Op deze website lees je wat we daarvoor gaan doen.

UNIEKE LOCATIE
Aan de zuidzijde van het centraal station van Hengelo ligt een uniek gebied met een rijke historie, dat wacht op een nieuwe toekomst; de historische locatie van Koninklijke Machinefabriek Stork, ofwel KMS-locatie. Een karakteristiek gebied met imposante hallen en industrieel erfgoed op een toplocatie. Op deze plek is Hengelo ooit groot geworden, nadat C.T. Stork hier zo’n 150 jaar geleden een machinefabriek startte. Stork groeide uit tot een bedrijf van wereldformaat. De industriële activiteiten zijn binnen Hengelo verhuisd naar een plek aan het kanaal. Wat blijft is een karakteristiek gebied met imposante hallen en industrieel erfgoed op een toplocatie.

Meer informatie op de projectwebsite www.kmslocatie-hengelo.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
Hengelo KMS-locatie (Stork)
Type woningen
Overig

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hengelo.

Aanmelden